Concursul, aflat la a III-a ediție, este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.
Concursul este organizat pe 2 secțiuni:
Perioada concursului - 5 aprilie 2021 – 22 mai 2021
Concursul reprezintă un eveniment dedicat elevilor și studenților din România și din regiunile istorice, individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale;
În același timp se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărimă medie și mica din Moldova;
Totodată organizatorii urmăresc prin intermediul acestui concurs să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul tinerilor precum și de dezvoltare a unei culturi culinare românești;
Participarea este gratuită, elevii și studenții participanți trebuie sa respecte prevederile din Regulamentul de Concurs.
Organizatorii doresc sa recompenseze participantii la concurs cu diplome și premii. Premiile constau în bani/coșuri/sacoșe cu produse alimentare de la companii/hipermarketuri de profil din Moldova.
Estimăm, conform edițiilor precedente, între 25 și 35 de echipe.
Pentru sponsori oferim: