Prima Agapia Logo

DIRECȚIA PENTRU AGRICULTURĂ JUDEȚEANĂ IAȘI

Comunicare

 test

PESTA MICILOR RUMEGĂTOARE (PMR)

15-11-2018

  Simtomele Bolii Pesta micilor rumegătoare (PMR) este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele si caprinele. Mortalitatea în cazul animalelor infectate poate ajunge la 70 %. In România nu evoluează această boală, ţara noastră având statut de ţară liberă de PMR. PMR este caracterizată prin febră, scurgeri oculo-nazale, stomatită, diaree, pneumonie. Agentul etiologic este un virus încadrat în familia Paramyxoviridae, subfamilia Paramyxovirinae, genul Morbillivirus. Transmiterea infecţiei de face direct de la animalul bolnav la cel (...)

Mai mult

DAJ IAȘI – singura instituție din cadrul MADR premiată la nivel national

06-11-2018

În perioada 30 – 31 octombrie 2018 Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat Conferința internatională ,, Inovație și calitate în sectorul public ", ediția a XI – a, în localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov. În cadrul evenimentului au fost premiate proiectele depuse în cadrul ,,Competiției celor mai bune practici în administrația publică din România ". Direcția pentru Agricultură Județeană Iași – singura instituție din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a participat cu trei (...)

Mai mult

,,IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”, ediția a II-a, în perioada 1.10 – 10.11.2018.

24-10-2018

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează concursul ,,IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”, ediția a II-a, în perioada 1.10 – 10.11.2018. Concursul reprezintă un eveniment dedicat elevilor și studenților, care pot participa individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale. În același timp, se urmărește stimularea (...)

Mai mult

Sute de specialişti din ţară şi străinătate vor veni la USAMV Iași

17-10-2018

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) organizează în perioada 18 - 19 octombrie 2018, Congresul Științific Internațional - "ştiinţele vieţii, o provocare pentru viitor". Evenimentul desfășurat în cadrul zilelor USAMV Iași (18 - 25 octombrie 2018) este organizat sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării. La ediția din acest an, vor participa peste 350 de persoane atât din țară cât și din străinătate, printre acestea, cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți implicați în activitatea de (...)

Mai mult

Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural și Ziua Mondială a Alimentației sărbătorite la Miroslava

16-10-2018

Direcția pentru Agricultură Judeţeană Iași în colaborare cu Asociația Grupul de Acțiune Locală ,, Stejarii Argintii " au organizat la data de 16 octombrie 2018 acţiunea cu tema: "Implicarea femeilor în dezvoltarea comunităţilor rurale și în susținerea proceselor de asociere și cooperare". Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural și a Zilei Mondiale a Alimentației, în comuna Miroslava, la sediul Asociația Grupul de acțiune Locală ,, Stejarii Argintii ", aflat în incinta Liceul Tehnologic Agricol ,, M. Kogălniceanu". A fost (...)

Mai mult

Avertizare meteo

20-04-2017

Avand in vedere Avertizarea meteorologica de cod galben/portocaliu, numarul 39 din 19.04.2017 (ora 16) transmisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, privind intervalul de timp 19-21.04.2017  (ora 14), va rugam sa desfasurati actiunile care se impun pentru minimalizarea efectelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase. img.pdf img_0001.pdf img_0002.pdf img_0003.pdf

Mai mult
1 la 6 din 9
Prima pagina<12>Ultima pagina

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea Directia Pentru Agricultura Iasi. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Directia Pentru Agricultura Iasi.