Prima Agapia Logo

DIRECȚIA PENTRU AGRICULTURĂ JUDEȚEANĂ IAȘI

Comunicat de presă

26-02-2019

Marţi 26 februarie 2019, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi , a avut oaspeţi din Germania, domnul Mathias WILLENBOCKEL, responsabil din partea Ministerul Mediului, Agriculturii și Energiei, de politica europeană și cooperarea internațională a guvernului landului Sachsen-Anhalt.

Acesta sosit la Iaşi, într-o vizită de lucru pentru a realiza mai multe activităţi cu reprezentanţi ai Consiliului Judetean Iaşi, în cadrul unui parteneriat ce se derulează între cele două regiuni, de mai mulţi ani.

La intâlnire au participat:

- din partea M.A.D.R , consilierul ministrului agriculturii , dl. Mihai AMARANDEI

- din partea D.A.J. Iaşi, a participat Directorul instituţiei, dl. Laurenţiu PRECUP şi consilier ELEFTERIU Eduard

- din partea C.J. Iaşi , dl. Corneliu GROSU, consilier Compartiment Relații Internaționale

Au fost prezentate informaţii legate de capacităţile agricole a celor două regiuni, despre problemele specifice ale acestora şi despre soluţii de reducere sau eliminare a acestor probleme. Au fost propuse mai multe teme viitoare de lucru , ca de exemplu sprijinirea cooperativelor agricole şi G.A.L- urilor din judeţul Iaşi de a coopera cu structuri similare din landul Sachsen-Anhalt, pentru schimburi de experienţă şi posibilităţi de accesare în parteneriat, a unor finanţări europene.

Reprezentantul Ministerul Mediului, Agriculturii și Energiei a adresat invitaţia către partea română, de a participa în luna septembrie la Bruxelles in cadrul Consiliului Europei la o dezbatere privind efectul fenomenului de secetă în ţările Europei şi măsurile ce pot fi luate pentru reducerea efectelor acestui fenomen.

 

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea Directia Pentru Agricultura Iasi. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Directia Pentru Agricultura Iasi.