Prima Agapia Logo

DIRECȚIA PENTRU AGRICULTURĂ JUDEȚEANĂ IAȘI

Controlul integrat al poluării cu nutrienți

01-08-2019

Seria întâlnirilor de informare cu producătorii agricoli, fermieri din mediul rural, au continuat în județul Iasi în săptămâna 22-28.07.2019, mai precis în zilele de 25.07.2019 și 26.07.2019 în comunele Popești și Sirețel, privitor la respectarea Codului de bune practici agricole împotriva poluării apelor cu nitrați proveniți din surse agricole.

Acțiunile, desfășurate în cadrul proiectului ,,Controlul integrat al poluării cu nutrienți” , vizează reducerea poluării apei și a solului cu nutrienți (în special azot și fosfor) proveniți din activitatea agricolă, urmăresc o conștientizare care se leagă de sănătate, protecția mediului și obligațiile fermierilor , care din lipsă de informare sau mijloacele necesare nu respectă condițiile minime pentru protecția apelor împotriva poluării cu nutrienți.

Dezbaterile organizate au avut drept scop facilitarea schimbului de informații dintre autoritațile de la nivel local, specialiști, reprezentanți ai instituțiilor- Asociația Fermierilor din România, DAJ Iași, MAP București, USAMV Iași- prezente la aceste întâlniri, implicate în implementarea, monitorizarea și controlul aplicării ,, directivei nitrații,, și fermierii care iși desfășoară activitatea pe raza acestor UAT-uri, transferul de cunoștințe către aceștia având impact deosebit.

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea Directia Pentru Agricultura Iasi. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Directia Pentru Agricultura Iasi.